Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

CRP-test

Op advies van uw eigen huisarts of verpleegkundig specialist krijgt u een CRP sneltest, welke de assistente middels een vingerprik uitvoert. Uw huisarts of verpleegkundig specialist kan zo bepalen of de ‘CRP-waarde’ (een eiwit) in uw bloed verhoogd is, wat kan wijzen op een ontsteking. Bij gezonde mensen (zonder ontstekingen) is de CRP-waarde in het bloed meestal lager dan 5 mg/l.

‘CRP’ staat voor ‘C-reactief proteïne’. CRP is een eiwit, dat gemaakt wordt in de lever. Het wordt in de bloedbaan gebracht om bacteriële ontstekingen te remmen. Als iemand een bacteriële ontsteking heeft, dan neemt de hoeveelheid CRP in het bloed binnen 6-8 uur uur flink toe. Daarom is een CRP-meting een goede methode om een bacteriële ontsteking vast te stellen. Een CRP sneltest helpt de huisarts om te bepalen of een behandeling met bijvoorbeeld antibiotica nodig is of niet.

Uw huisarts brengt een tarief in rekening voor het consult dat u heeft gehad. De kosten hiervan worden aan uw zorgverzekeraar gefactureerd. Omdat het huisartsenzorg betreft, heeft dit geen consequenties voor uw eigen risico.

Diagnostiek voor U ondersteunt uw huisarts bij het uitvoeren van de test. De meting voldoet hierdoor aan alle eisen waaraan een test op het laboratorium moet voldoen, zodat u verzekerd bent van een betrouwbaar testresultaat. Voor iedere CRP test die uw huisarts uitvoert, brengt Diagnostiek voor U dan ook een bedrag in rekening. Deze factuur sturen wij rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar, die de CRP test vergoedt, omdat deze onder de basisverzekering valt. Dit heeft wel invloed op uw eigen risico. Op de afrekening van uw zorgverzekeraar ziet u de kosten van de CRP-test, met daarbij vermeld de naam ‘Diagnostiek voor U’, de categorie ‘ziekenhuishulp’ en de naam van een specialist van ons centrum.

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE