Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Teledermatologie

In onze huisartspraktijk zijn wij actief met teledermatologie. In het geval van teledermatologie maakt de huisarts of assistente digitale foto’s van de afwijkende huidaandoening en deze foto’s worden samen met een vragenlijst via de beveiligde verbinding verstuurd naar een dermatoloog uit uw ziekenhuis. De dermatoloog geeft vervolgens binnen 3 dagen via elektronische weg antwoord met een diagnose en of behandel advies. Alle data is strikt beveiligd en alleen toegankelijk voor de betrokken zorgverleners. Uw huisarts kan door teleconsultatie directer en sneller inhoudelijke expertise inroepen van een specialist.

Voordeel voor de dokter en patiënt. Binnen de gezondheidszorg bestaan veelal wachttijden; zowel voor een polikliniek bezoek als in de wachtkamer zelf. Bij een teleconsult vervallen deze wachttijden. U bespaart ook reiskosten en -tijd, en (soms) parkeerkosten. Een directer contact met de dermatoloog door de teledermatologie stelt uw huisarts in staat extra expertise in te roepen en sneller adequate medicatie te krijgen of een verwijzing kan worden voorkomen of worden versneld.

In 75% van de teleconsulten is een ziekenhuis bezoek niet meer nodig. Teleconsultatie gaat van het eigen risico van de patiënt af, maar komt in plaats van het ziekenhuisbezoektarief waardoor teleconsultatie voor u gemiddeld 3 keer goedkoper is.

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE