Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Uitstrijkje

Vanaf 01 februari 2017 gaat het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker van start.

De invoering van het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker vindt gefaseerd plaats vanaf 2017.

Belangrijkste veranderingen:

Met het vernieuwde bevolkingsonderzoek kunnen we door een andere manier van testen nog meer gezondheidswinst behalen. In het vernieuwde bevolkingsonderzoek blijft de huisarts, doktersasssistente uitstrijken maken. Het onderzoek van het uitstrijkje is anders. Er wordt eerst getest op hrHPV. Als er hrHPV aanwezig is wordt hetzelfde uitstrijkje ook beoordeeld op afwijkende cellen. Door te testen op hrHPV is eerder duidelijk of vrouwen risico lopen op het krijgen van baarmoederhalskanker. HPV is de afkorting van humaan papillomavirus. Het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. HPV komt veel voor. Bijna iedereen heeft een keer HPV. Meestal ruimt het lichaam het virus binnen 2 jaar weer op. Het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker levert daardoor meer gezondheidswinst op.

In onze praktijk worden de uitstrijkjes gemaakt door onze assistentes. Krijgt u een oproep, maakt u dan binnen 2 weken telefonisch een afspraak bij onze assistentes.

Het bevolkingsonderzoek biedt geen volledige garantie. Heeft u klachten, maak dan altijd een afspraak bij uw huisarts.

Het uitstrijkje
Er wordt met een speciaal borsteltje slijm met daarin cellen van de baarmoederhals weggehaald. De baarmoederhals is de overgang van de vagina en de baarmoeder. Daarom wordt u gevraagd deels uit te kleden en op de onderzoeksbank plaats te nemen. Het onderzoek zal dan inwendig plaatsvinden.

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE