Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Griepprik 2020

12 oktober 2020

De COVID-19-uitbraak heeft dit jaar wat betreft de zorg en  organisatie van de griepprik voor grote uitdagingen gezorgd. Een griepprik-spreekuur brengt veel mensen bij elkaar. Dit stelt extra eisen aan het vaccinatiespreekuur ter bescherming van zowel de patiënt als de zorgverlener tegen besmetting met COVID-19. Het heeft onze grootste zorg dat patiënten, die in aanmerking komen voor de griepprik, – vaak kwetsbare mensen – op een veilige en verantwoorde deze prik kunnen krijgen. Daarom is dit in de eigen praktijk niet mogelijk. Daar we binnen de praktijk de 1,5 meter-regel niet kunnen garanderen.

Gekozen is daarom voor een andere locatie namelijk:

Het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27-29 , Beek en Donk

Als u in aanmerking komt voor deze gratis griepprik, heeft u schriftelijk een oproep van ons ontvangen met hierop een datum en een tijdstip waarop u wordt verwacht. Gezien de complexe aard van de organisatie van het geven van de griepprik dit jaar, willen wij u met klem vragen enkel alleen wanneer het echt niet anders kan de afspraak te verzetten. Corona-gerelateerde klachten zijn hierop uiteraard een uitzondering. Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak of als iemand binnen uw gezin of huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft mag u NIET naar het griepprik-spreekuur komen en overlegt u met de assistente over een ander tijdstip om de griepprik alsnog te ontvangen.

Vergeet niet deze oproep mee te nemen en deze binnen handbereik te hebben wanneer u voor uw griepspuit komt. Dit om te bevestigen dat u in aanmerking komt voor deze gratis griepprik.

Terug naar overzicht

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE