Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Vaccineren coronavaccin AstraZeneca tijdelijk stop gezet

16 maart 2021

Het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Dit besluit valt na het advies van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG College ter Beoordeling van Geneesmiddelen om, uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek, het toedienen van het vaccin tijdelijk te pauzeren. Vanuit het voorzorgsprincipe is besloten om de komende twee weken (tot en met zondag 28 maart) niet te prikken met AstraZeneca.

Wat weten we op dit moment?
* Directe aanleiding voor het advies van het CBG is nieuwe informatie uit Denemarken en Zweden die dit weekend beschikbaar is gekomen. Het gaat om andere klachten dan de eerdere bekende
trombosegevallen na vaccinatie, waarop het CBG zich voor dit weekeinde baseerde.
* Het CBG benadrukt dat er vooralsnog geen oorzakelijk verband is aangetoond tussen het vaccin en de meldingen uit Noorwegen en Denemarken.
* Het Europese geneesmiddelenbewakingscomité PRAC van het EMA European Medicines Agency doet op dit moment nader onderzoek naar alle meldingen over trombose en andere aandoeningen die met
bloedstolling te maken hebben na vaccinatie met AstraZeneca.

Het CBG adviseert mensen om direct contact op te nemen met een arts als zij na een prik met het AstraZeneca-coronavaccin na drie dagen weer ziekteverschijnselen krijgen met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of bij de aanwezigheid van grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid.

Terug naar overzicht

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE