Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Vragen over corona vaccin; huisartsen hebben geen invloed op het vaccineren

15 april 2021

Momenteel wordt onze huisartsenpraktijk overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren en met persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn en met welk vaccin zij gevaccineerd willen worden. Uw huisarts heeft geen invloed op de volgorde van het vaccineren en met welk vaccin u gevaccineerd wordt en kan deze vragen niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid
Tevens kunt u bellen naar een speciaal informatienummer van het RIVM: 0800-1351, waar uw vragen over de vaccins en het vaccinatiebeleid beantwoord worden.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat uw huisarts geen invloed heeft op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie via uw huisarts of via de GGD. Wij houden ons aan de volgorde die het RIVM bepaald. Wij hebben geen vaccinaties voorradig en hebben geen invloed op de volgorde van vaccineren en kunnen u niet op een reservelijst plaatsen.

Momenteel is er ook veel in het nieuws over de zeldzame bijwerkingen van de COVID-vaccins. Er zijn veel vragen over het risico op een ernstig beloop van COVID-19, het nut van vaccinatie en hoe zich dat verhoudt tot de zeer zeldzame bijwerkingen. Wij helpen u graag om voor u een goede afweging te maken, maar ook wij volgen het advies van de gezondheidsraad hierin op. Behalve voor uw eigen gezondheid en bescherming tegen COVID-19, vinden wij dat vaccineren nodig is om iedereen in Nederland goede zorg te kunnen blijven bieden en er voor te zorgen dat de maatschappij weer open kan.
In het overzicht met de volgorde van vaccineren van de rijksoverheid staat welke groepen wanneer aan de beurt zijn. En welk vaccin zij krijgen. Deze planning hangt onder andere af van hoe goed de vaccins werken bij bepaalde bevolkingsgroepen en of de vaccins op tijd geleverd worden. Er komen ook nog andere vaccins aan. Dat maakt dat deze planning nog kan veranderen. Het is dus niet zo dat iedereen zelf kan kiezen voor een bepaald vaccin.

Terug naar overzicht

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE