Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Wanneer bel je de huisartsen spoed post

16 augustus 2022

Wanneer de huisartsenpraktijk dicht is, kun je de huisartsen spoedpost bellen, maar let op: De huisartsen spoedpost bel je in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen alleen wanneer je dringend medische zorg nodig hebt. Er is sprake van spoed. Is er geen sprake van spoed? Dan wacht je tot de volgende werkdag en bel je je eigen huisarts.

Wil jij meer informatie over wanneer je de huisartsenpraktijk belt en wanneer je de huisartsen spoedpost belt? Neem dan eens een kijkje op deze website, gemaakt door de huisartsenposten in Brabant. De huisartsen spoedpost in deze regio is: Huisartsenposten Oost-Brabant

De huisartsen spoedposten in Brabant hebben hun krachten gebundeld en voeren samen campagne om bewustwording te creëren over wanneer bel je wel naar de huisartsen spoedpost en wanneer niet. Dat heeft alles te maken met spoed en géén spoed, hier lees je meer!

Ervaringsverhaal: Een ‘maatschappelijke trend’ om op zelfgekozen tijdstippen te krijgen wat iemand verlangt. Huisarts en regiearts Willem Schopman noemt het een ‘maatschappelijke trend’ om op zelfgekozen tijdstippen te krijgen wat iemand verlangt. Hij neemt de supermarkt als voorbeeld. “Daar kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht voor al je boodschappen. Mensen gaan ervanuit dat de huisartsen spoedpost hetzelfde werkt: op welk tijdstip diegene ook belt, hij verwacht overdag dezelfde hulp als in de avonduren.
Maar juist dat is niet het geval. Het is niet de bedoeling dat mensen voor iedere vraag in de avonduren en weekenden contact zoeken met de huisartsen spoedpost. Daar zijn patiënten met een acute zorgvraag namelijk de dupe van.  In dit artikel legt de regiearts precies uit hoe dat zit. 

Terug naar overzicht

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE