Uw dossier inzien

Uw dossier inzien

U kunt uw dossier online inzien

U kunt uw medisch dossier online inzien, zo kunt u bijvoorbeeld na uw bezoek aan de huisarts de adviezen thuis nalezen. Advies: u bent niet verplicht medische gegevens te delen met anderen, dus ook niet met uw werkgever.

Patiëntenportaal Meer informatie

Wat is een medisch dossier?

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Doordat de huisarts uw gegevens steeds opschrijft in uw medisch dossier, weet hij/zij hoe het met uw gezondheid is. Uw huisarts moet dit doen. Dat staat in de wet. Zo kan uw huisarts u goede zorg geven. Ook andere mensen van wie u zorg krijgt, schrijven uw medische gegevens op in de computer. Zij hebben een eigen medisch dossier van u. Bijvoorbeeld specialisten in het ziekenhuis, apothekers, verloskundigen en fysiotherapeuten. Uw huisarts krijgt van hen informatie over u en zet die ook in uw dossier.

Hoe kan ik online mijn medische gegevens bekijken?

Sinds 1 juli 2020 kunt u uw medische gegevens online bekijken. Dit kan via een beveiligde website. Die website laat uw gegevens uit het computersysteem van de huisarts zien. U logt in en kunt dan veilig uw gegevens, zoals uitslagen van onderzoeken of uw medicatie, bekijken. Als u uw medische gegevens graag online wilt inzien, adviseren wij u om een afspraak te maken op het spreekuur van onze assistente middels ons telefoonnummer 0492 - 462200. De assistente zal u in ons dossier hiervoor aanmelden, uitleg geven omtrent het gebruik hiervan en voorzien van een persoonlijke inlogcode. Nadien als u bent aangemeld en in het bezit bent van de inlogcode kunt u middels de volgende link uw medisch dossier raadplegen:

Medisch dossier

Hoe zit het met veiligheid en privacy bij online gegevens van de huisarts bekijken?

Uw medische gegevens zijn persoonlijk. Alleen u en de medewerkers van de huisartspraktijk mogen en kunnen ze bekijken. Andere zorgverleners, zoals specialisten in het ziekenhuis, kunnen dus niet in uw medische gegevens van de huisarts kijken. Uw medische gegevens staan op een veilige plek. Uw huisarts moet inloggen om erbij te kunnen. Als u zelf online in uw medische gegevens wilt kijken, moet u ook inloggen. U gebruikt hiervoor een code die u via uw huisarts heeft verkregen.

Let op! Geef uw inloggegevens nooit aan andere mensen. Bewaar uw inloggegevens op een veilige plek, in uw computer of op papier. Heeft u moeite om online dingen te regelen, en krijgt u daarbij hulp van een naaste? Dan kunt uw inloggegevens wel aan uw naaste geven.

Let op! Soms vragen bedrijven of instanties om uw medische gegevens. Bijvoorbeeld uw werk, de verzekering of de gemeente. Wees daar heel voorzichtig mee. U bent nooit verplicht uw medische gegevens te geven. Geef die dus niet zomaar aan anderen. Bespreek het altijd eerst met uw huisarts.