Spoedgevallen
  • LEVENSBEDREIGENDE SITUATIES 112
  • VERWONDINGEN OF
    SPOEDEISENDE KLACHTEN 0492-462200
  • BUITEN KANTOORTIJDEN 088-8765151
Meer Informatie
menu

Online inzage medische gegevens

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Doordat de huisarts uw gegevens steeds opschrijft in uw medisch dossier, weet hij/zij hoe het met uw gezondheid is. Uw huisarts moet dit doen. Dat staat in de wet. Zo kan uw huisarts u goede zorg geven. Ook andere mensen van wie u zorg krijgt, schrijven uw medische gegevens op in de computer. Zij hebben een eigen medisch dossier van u. Bijvoorbeeld specialisten in het ziekenhuis, apothekers, verloskundigen en fysiotherapeuten. Uw huisarts krijgt van hen informatie over u en zet die ook in uw dossier.

Hoe kan ik online mijn medische gegevens bekijken?
Sinds 1 juli 2020 kunt u uw medische gegevens online bekijken. Dit kan via een beveiligde website. Die website laat uw gegevens uit het computersysteem van de huisarts zien. U logt in en kunt dan veilig uw gegevens, zoals uitslagen van onderzoeken of uw medicatie, bekijken. Als u uw medische gegevens graag online wilt inzien, adviseren wij u om een afspraak te maken op het spreekuur van onze assistente middels ons telefoonnummer 0492-462200. De assistente zal u in ons dossier hiervoor aanmelden, uitleg geven omtrent het gebruik hiervan en voorzien van een persoonlijke inlogcode. Nadien als u bent aangemeld en in het bezit bent van de inlogcode kunt u middels de volgende link uw medisch dossier raadplegen:

https://nl.cgmlife.com/4bf1c265-089d-4e27-90fa-6661aa3ce5ea

Hoe zit het met veiligheid en privacy bij online gegevens van de huisarts bekijken?
Uw medische gegevens zijn persoonlijk. Alleen u en de medewerkers van de huisartspraktijk mogen en kunnen ze bekijken. Andere zorgverleners, zoals specialisten in het ziekenhuis, kunnen dus niet in uw medische gegevens van de huisarts kijken. Uw medische gegevens staan op een veilige plek. Uw huisarts moet inloggen om erbij te kunnen. Als u zelf online in uw medische gegevens wilt kijken, moet u ook inloggen. U gebruikt hiervoor een code die u via uw huisarts heeft verkregen.
Let op! Geef uw inloggegevens nooit aan andere mensen. Bewaar uw inloggegevens op een veilige plek, in uw computer of op papier. Heeft u moeite om online dingen te regelen, en krijgt u daarbij hulp van een naaste? Dan kunt uw inloggegevens wel aan uw naaste geven.
Let op! Soms vragen bedrijven of instanties om uw medische gegevens. Bijvoorbeeld uw werk, de verzekering of de gemeente. Wees daar heel voorzichtig mee. U bent nooit verplicht uw medische gegevens te geven. Geef die dus niet zomaar aan anderen. Bespreek het altijd eerst met uw huisarts.

Telefoonnummers

Praktijk: 0492-462200

Dit nummer is voor de normale telefonische contacten op werkdagen van 08:00 – 17:00 uur.
• afspraken
• overleg
• informatie

Spoed Overdag: 0492-462200, keuze 0 in het menu

(werkdagen 08:00 – 17:00 uur) Heeft u zeer dringend medische hulp nodig, dan kunt u op werkdagen gebruik maken van dit nummer. U krijgt dan direct een assistente aan de lijn.

Spoed Avond-Weekend-Nacht: 088-8765151

(avond na 17:00 uur/nacht tot 08:00 uur/weekend/feestdag).

Indien u in de avond, nacht, in het weekend of op een feestdag dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van dit nummer en een afspraak maken met een waarnemend huisarts van de Spoedpost Helmond.

Chronische herhaalmedicatie: 0492-451616

Op dit nummer van de Apotheek Beek en Donk kunt u uw herhaalmedicijnen bestellen. Aanvragen van herhaalmedicatie kan telefonisch of via de website van de apotheek. Herhaalrecepten kunt u in principe de dag na bestellen in de apotheek ophalen. Mocht u de medicatie toch dezelfde dag nodig hebben, neem dan contact op met de apotheek.

U kunt uw medicatie tot 18.00 uur bestellen. Krijgt u uw medicijnen liever thuisbezorgd? Dat kan ook, de apotheek biedt een gratis bezorgservice binnen Laarbeek.

Adresgegevens
Burgemeester v.d. Weidenlaan 13
5741 AR
Beek en Donk

Alles over
GEZONDHEID & ZIEKTE