Ga voorbereid op vakantie! 3 dingen om rekening mee te houden

Ga voorbereid op vakantie! 3 dingen om rekening mee te houden

08 juli 2024  

Gaat u naar het buitenland op vakantie? Dan kan het zomaar eens kunnen dat er bepaalde gezondheidsregels en vaccinaties van toepassing zijn voor het land van bestemming. Het is belangrijk dat u ruim voor vertrek weet wat er van toepassing is.

1. Kinderen en gezondheid

Veel landen hebben andere standaarden voor gezondheid en hygiëne. Kinderen onder de 12 jaar zijn over het algemeen gevoeliger voor ziekten, klimaatomstandigheden en veranderingen in hygiëne. Ben dus op de hoogte van de gezondheidsriciso op de vakantiebestemming en neem passende voorzorgsmaatregelen. 

2. Vaccinaties en reisadvies

Voordat u op vakantie gaat is het belangrijk om te onderzoeken of u vaccinaties nodig heeft voor het desbetreffende land. Welke vaccinatie van belang is, verschilt per land. Download de GGDreistmee app om inzicht te krijgen in uw reisadvies. U kunt ook de website van de GGD of uw eigen huisarts raadplegen om te achterhalen welke vaccinaties u nodig heeft en welk reisadvies er geldt. 

3. Gezondheidsproblemen

Heeft u last van gezondheidsproblemen en wilt u toch op reis gaan? Dan is het van belang dat u dit aangeeft bij de organisatie die uw vaccinaties gaat zetten. Het kan zijn dat er voor u andere maatregelen gelden. Mocht u ook gebuik maken van medicijnen, kan het noodzakelijk zijn dat u een medicijnpaspoot aanvraagt. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw medicijnen mee mogen. 

GGDreistmee app

Download de GGD reist mee app, om er achter te komen welk reisadvies voor uw vakantiebestemming geldt. 

Download hier